Solna-Sundbyberg & Fagersta

För några veckor sedan var jag & mamma iväg på en agilityhelg, började i Solna-Sundbyberg & avslutades i Fagersta.

Hundarna som tävlade var Sue & Lova, Tayra var & är fortfarande vilande sedan skadan (kommer ett inlägg som beskriver det lite tydligare).
 
I Solna slog Sue till med en nolla, vinst i sin klass & fick sin andra pinne i hoppklass1. Vi kom även igenom vårat första agilityklasslopp utan disk, dessa jäkla balanshinder men nu så börjar det bli ordning på dem.
 
Under sommaren har jag tränat Lova, så hennes fösta start blev i solna. Blev disk i det loppet men de gick över förväntan bra & när vi hade klarat mer än halva banan var vi fortfarande felfria. Men sen blev det nog lite mkt för henne med så pass lång bana & folk runt omkring, så ett hopphinder blev från fel håll men annars var det helt felfritt.


I Fagersta blev det inge större framgångar resultatmäsigt, för Lova blev det för svårt med ridhusunderlager då hon aldrig förr varit i sån miljö.
Sue valde jag att diska i agilityloppet då jag ville köra om gungbrädan, för jag inte tyckte hon utförde den rätt. I hopploppet blev det tio fel synd nog, men med vissa delar som man inte kan sätta ord på, där man ser att träning ger färdighet. Jag kunde skicka iväg henne, sticka åt andra hållet för att hinna göra ett byte innan tunneln & hon tog alla moment. UNDERBART!
 
Agility är verkligen fantastiskt, folk får tycka jag är nördig men det är faktiskt självförtroende byggande när man lyckas utföra nya moment tillsammans med hunden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0