Agilityläger

Första dagen avklarad & jag är väldigt nöjd med kursen såhär långt. Fått mängder med träningstips & idéer inför träning/tävling framöver.

Lägret håller till i kilafors hundhall & hålls av Malin & Jocke Tangfelt.

Nu ska en väldigt trött Sue & matte sova, ser fram imot övningarna som de har planerat in imorgon.


Hundvakt

Lämnade hem Puma i söndags & hämtade två nya som jag (hanna) ska vara hundvakt åt nu den närmaste månaden. Leo & Cheasar heter dom & är två whippet gubbar, 12 & 9 år gamla.

Cheasar är kullsyskon med min Panza som jag har hemma & Leo är pappa till Troja & Freja som vi oxå har hemma. Enklare hundar att vara vakt åt är nog svårt att hitta så den här månaden kommer flyga förbi, men något som jag & Leo ska jobba med är att få ner honom i vikt, just nu är han en lite tjockis.

Har lagt upp ett litet schema hur jag ska starta hans träning. Nu de första veckorna blir det att gå långa promenader i rask takt sen övergår det även till cykling men vill att han ska få upp lite flås innan jag drar iväg honom på en cykel sväng.

Nu kommer få följa träningen av honom här på bloggen & efter 4 veckor kommer det att komma en för & efterbild på honom.


Cheasar & Leo

Ridhusträning imorgon

Imorgon är det agilityträning i hilleridhus som är vår nya söndagstradition, imorgon är det jag som skall ta med med banor. Har hittat två som jag tycker ser lockande & roliga ut, får väl se om mina träningskamrater håller med mig. Fårse vilken som blir framröstad!

Dessa valde jag:

Båda är gjorda av Åsa Wrede

Hundvakt

I helgen är vi hundvakt åt lilla Puma som är en svart dvärgpudel.  Hon trivs bäst i mammas knä, lilla knähund. Igår lekte hon med Sue & idag med Lova uppe i skogen, tror Lova är väldigt nöjd med att ha en "kompis" i sin storlek. Hon har blivit en av ligan här nu, så Kristina hon kanske inte vill följa med hem på söndag?!


Bild tagen av Kristina.

Slalom träning

Kom nyss in efter ett träningspass vänsterslalom med Sue, hon har tendensen att hoppa ut vid nästsista eller sista pinnen då man kör vänsterslalom. Men mot slutet av passet gick det väldigt bra & hon tog både ingången & slutet av slalomet riktigt fint. Bara att fortsätta nöta! 

Längtar såååååååååå tills agilityhindren är tillbaka på klubben! 


Bild från i sommras

Pågång just nu

Tänkte berätta lite vad vi har pågång inom de närmaste månaderna:

31/3 - 1/4 Agility läger i kilafors inomhushall. Instruktörer Jocke & Malin Tangfelt

Jag är med i agilitysatsning 2012 på Gävle BK, vilket ska bli otroligt roligt. Är en grupp som kommer träna tsm för att utvecklas både tsm med hunden men även som hundförare i stort. Agilitylägret är en del av detta projekt.

Hålla nybörjarkurs i agility tsm med Tomas. Inte 100 % bestämt än men ligger just nu under planering.
Återkommer med mer info kring detta. Kursen kommer hållas i vår på Gävle BK.

Utställning i Sundsvall för svenskaterrierklubben söndagen den 15/4. Jakten på Raxas sista CERT förtsätter.

Rallylydnad, har anmält mig & Raxa till en kurs i rallylydnad så bara att hålla tummarna att det fanns någon plats kvar.

Viltspår, nu när snön är borta & skogen börjar torka upp är det dag att ta tag i viltspårsträningen med raxa ordentligt & orda ett anlagsprov för henne nu under våren.Detta är väl det som är pågång just nu, samt att jag ska sätta mig ner nu under helgen & planera in några agilitytävlingar framöver.

miljöträning

Igår fick Raxa följa med mig på en promenad i stan, för att miljötränas. Hon skötte sig bättre än jag faktiskt trodde, vi gick i boulonger parken där vi mötte väldigt många hundar & nu överdriver jag inte men hon skällde inte på någon. Stolt matte!!

Sen efter promenaden stod vi stilla på torget ett tag, massa människor & cyklar gick/åkte förbi henne. ibörjan bar hon lite fundersam på allt men efter 5-10 min så la hon sig vid mina fötter & slappnade av så det var ett lyckat pass.

Detta kommer jag nu fortsätta med varje tisdag, varigera miljön & upplägger med miljöträning i fokus.RSS 2.0