Uppdatering allmänlydnadskurs

Kursen igår var riktigt bra, Raxa behöver verkligen sån här träning. Då menar jag framför allt miljön med främande männikor & hundar, men hon skötte sig bra för att vara Raxa.

Vi fick göra gruppövningar & egen träning, kursen började med att alla ställde sig i en stor cirkel & sen skulle alla gå slalom mellan de andra en & en. Träning av sitt, ligg, stå, stanna, fotgående. Efter det blev det en fika paues & vi diskuterade lite olika. Sen ut på planen igen för att träna inkallning & för de hundar som behöver träna på den sociala biten gjorde vi en övning där alla i gruppen skulle ge denna hund godis. 

I Raxas fall satte sig personerna ca. 1 meter ifrån med ryggen mot henne & stäckte fram handen med godis, så fick hon ta eget initiativ att gå fram & ta gobiten. Därefter fick de inte resa sig upp förens hon hade återvänt till mig. Det gick riktigt bra tycker jag för Raxas del ! 

Det som jag tycker är bäst med kursen är att den även anpassar sig för de olika individerna, Raxa kommer få träna mkt på de sociala & hantering. Medans andra som har problem med annat lägger mer tid på det. Jag har gått en sån här kurs förr för många år sedan med Panza & då la dom inte alls upp den så utan då hade de övningar & de skulle alla göra även om man vill ha lite mer hjälp med annat & så.

Allmänlydnadskurs

Idag ska jag & Raxa iväg på allmänlydnads kursen, första kurstillfället med hund, förra gången pratade vi bara igenom hur vi ville lägga upp kursen.

Ska bli riktigt rolig att jobba med Raxa, hon har sån motor & sammarbetsvilja. Återkommer senare med ett inlägg hur det gick & vad vi fick göra.


UtställningsUppdatering

Tillbaka på hemmaplan igen efter en trevlig dag i Njurunda tsm med mamma & Anneli. Tyvärr blev det inget cert för våran del den här gången men det kommer fler tåg som man brukar säga, de här sista certet verkar sitta långt inne. Dagens kritik var väldigt bra & hon skötte sig bra i ringen, så förstår inte riktigt varför dommaren höll inne med certet. Han gav henne excellent & en fin kritik men ändå inget cert men men sånna smällar man får ta.

Raxas kritik, dömnd av B Blid Von Schedvin:

Stor tik, välformat huvud, bra hals & rygglinje, tillräcklig benstomme, lite rak bak, bra steg, tillräcklig päls för åldern.

Det hade varit bättre att fått verry good & vetat vad som höll tillbaka certet. Men nu laddar vi inför nästa utställning & tar det då !


Njurunda

Tidigt imorgon beger jag & mamma oss upp mot Njurunda för att ställa Raxa på terrrierklubbens utställning. Åker tsm med Anneli som skall ställa miniatyrbullterrier, vi har alltid så trevligt när vi åker på utställnings svängar tsm.

Har aldrig åkt på en utställning annordnad av terrierklubben förr så det ska bli väldigt kul.

Håll tummarna nu för att Raxas sista cert kommer med hem så vi får en champion i huset !


Jönköping 2010


Agility pågång

Då är hundarna anmälda till årets första agilitytävling som går av stapeln i Västerås den 5-6 maj.  Lördagen kommer enbart Tayra tävla då det är agilitylopp den dagen, men sen på söndagen kommer både Sue & Tayra starta 2 lopp var så det är hoppklassen.

Känns som helgen kommer bli super mysig & trevlig. Jag & mamma åker ner på lördagen sen har vi hyrt en stuga så det blir övernattning med grillning & sånt mys på kvällen.

Förövrigt känns hundarna riktigt fina i formen & nu är det bara att träna på fram till tävlingen!


Allmänlydnadskurs

Nu har allmänlydnadskursen som jag skall gå på med Raxa startat, oftast blir kurstillfällerna på måndag. Går främst kursen för att miljöns som blir på en kurs är svår att orda på egenhand om man vill träna den miljön sen är det aldrig fel att upprepa & nöta på allmänlydnad hunden blir aldrig fullärd.


Detta känns jätte bra faktiskt, igår hade vi första kurstillfället men då utan hund, vi fick berätta vad vi ville ha ut av kursen & på vilken nivå vi kursare låg på. När jag hörde kursupplägget så kändes det väldigt bra & precis sånt som Raxa behöver träna på.

Taggad till tusen!


Kilafors

I helgen var jag & Sue & ett gäng från Gävle BK som sagt i Kilafors hundhall på agilityläger för Malin & Jocke Tangfelt. Helgen var verkligen super givande & lärorik, kände att man lärde sig något & tog ett steg framåt i utvecklingen varje pass som kördes. Jag fick verkligen hjälp av Jocke i allt som har med svängar att göra & i slutat av helgen satt väldigt många svängar som vi haft problem med innan. Evigt tacksam för att fått verktyg att finslipa dessa som jag har haft problem med innan.

Fick slalom & kontaktfältsstips av Malin som jag skall jobba vidare med, det är väl i dagsläget just det som jag behöver träna på mest.

På kvällen satt vi från klubben & planerade lite & kommer en tid framåt att träna en gång i veckan tsm, blandat av agilityträning & fysträning. Ska verkligen bli roligt att bli ett gäng på klubben som tränar tsm & hejjjjjar fram varandra på tävlingarna nu i sommar.

Se upp i sommar agilityfolket ;)Tålamod

Genomgång om allt som hänt i helgen kommer imorgon !


RSS 2.0