Mot viätt

Sitter just nu på bussen påväg till viätt's kennel & fårgård. Ska hjälpa Stina passa gården över helgen & självklart valla en hel del med Sue. Tayra & Sue befinner sig redan på plats de åkte dit i onsdags med Stina, enklare att ta sig kommunalt utan hund för mig.

Ska bli riktigt roligt att valla igen, har inte vallat sedan i augusti. Nu hoppas vi bara på fint väder.


Världens finaste små liv

Jag är så lyckligt lottad som får leva mitt liv med 9 små underverk!


Panza

Malou

Troja

Freja

Molly

Lova

Tayra

Sue

Raxa

Förändring

En uppdatering om vad som hänt på sistonen. Jag (Hanna) har flyttat upp till Umeå för att studera, med mig tog jag Sue & Tayra. De andra hundarna bor kvar hemma i Gävle hos mamma & syskonen. Har hittat väldigt mkt tränings möjligheter här uppe, Umeå bhk verkar vara en aktivklubb som det finns väldigt mkt trevliga männsikor att träna med. Inomhushall med träning halva fredag & hela lördag, där finns en komplet agilitybana så agilityn kommer inte stå helt still i vinter. Vi har även en del kontakter inom vallningen så det här kommer nog bli alldeles utmärkt, hundarna kommer att utvecklas. Men lite tråkigt är det att missa så mkt tid med de andra hundarna som bor kvar i Gävle.

En hälsning från Umeå!


Söndag 18 Sep, Högbo utställning

Under söndagen var det betydligt kallare ute, lördagen bjöd på fint väder med sol medans söndagen bara var mulen hela tiden. Idag var det dax för Lova (Papillon) & Raxa (Skye) att visa vad de går för.

Först till bedöming var lilla Lova, som fick excellent & vann öppenklassen, tyvärr höll domaren inne med att dela ut CK. Men är mer än nöjd med den bedömningen, Lova skötte sig utmärkt & det kändes super bra inne i ringen.  Duktiga lillfia, nu är det bara att odla päls under vintern så kommer vi igen till våren.

Sedan var det Raxas tur, där gick det inte alls bra. Domaren tyckte inte om någonting på Raxa, enda positiva kommentaren var att hon var trevlig vilket inte alls är dåligt. Det var inte raxas dag & den domaren ska vi undvika hädanefter. Förra gången blev det Cert & denna gång platfall. Med nya tag så fortsätter vi jaga vårt sista cert till championat!(Lova 2010 i Jönköping)


Lördag 17 sep, Högbo utställning

Hela fredagen gick åt att bada & fixa hundarna inför helgens utställning i Högbo. Idag var det Freja som visades runt i ringen, blev ett Verry Good av domaren & oplacerad i gruppen. Lite synd då jag hade hoppats på bättre resultat, men vad ska man göra domarens ord är lag.

Freja skötte sig jätte fint i ringen, lite mer träning att röra sig i trav kan behövas då hon föredrar galopp framför trav. Antalet gånger hon har blivit utställd går att räkna på en hand, så det är nog mer rutin träning som krävs.


(Freja, österbybruk för några år sedan)

RSS 2.0