Raxas första utställning

Tillbaka till Gävle

Vecka 44 kommer jag tillbringa hemma i Gävle, vilket kommer resultera i mer uppdatering om hundarna som bor kvar hos mamma (Pia) & inte bara om mina två som jag har med mig upp till Umeå. Kommer bl.a bli en del viltspår med Raxa & Tayra. Målet för Raxa är anlagsprov (till våren då vintern strax är här) & slutligen viltspårschampionat.

Ska även försöka ta mig till Gävle BK för lite agilityträning med syster & några hundar. Sen har jag tänkt att kameran ska få gå varm, vill ha nya bilder på de nio små liven. Hoppas bara att vädret är på topp så bilderna blir som bäst. Behöver verkligen fler bilder på whippetarna, har insätt att jag inte har många alls.


(fotot är några år gammalt, från en artikel i lokaltidningen)

Lydnadsträning

Varit till klubben idag & tränat lydnad. Kändes bra med Sue, har känts som vi stått och stampat på samma plätt hur länge som helst i lydnaden men inte så konstigt igentligen då jag inte tränat kontinuerligt. Dax att se till att det blir ändring på det, från och med nu är det att sätta upp mål & komma framåt i lydnadsträningen.

Men det hela beror mest på att jag tycker att lydnad är rätt så tråkigt, eller inte själva lydnaden utan att komma igång med det, de här första som början till ett bra fot. Har man bara ett hyffsat fot så blir det så mkt roligare. Det är bara att tragla vidare, fy den som ger sig.Sue

Tokiga hund, var ute på promenad med Sue längst sjön, hon var lite längre fram än mig. Hördet plötsligt ett ordentliget plask & kollar dit, gissa vad jag ser? Jo Sue som simmar runt i vattnet, knäppa hund det kan ju inte varit specielt varmt & behagligt. Hon såg måtligt road ut när jag tvingade henne att komma upp igen.

Tokhund


Norge nästa

Flygresan gick bara bra & Tayra skötte sig jätte bra.

Nu är vi påväg till Norge i en minibuss, åtta personer och sju hundar än så länge har vi kommit till borlänge.


Umeå flygplats

Sitter på Umeå flygplats & väntar på att få gå ombord på flyget mot Arlanda. Tayra ligger i sin flygväska & kollar på alla människor, hon är van att åka buss & tåg med flyg är något nytt. Får se vad hon tycker om det, men tror inte det blir några problem.

Framme på Arlanda blir det tåg till Gävle, övernattning där & imorgon beger vi oss mot Norge med familjen!Hemma från viätt

Tillbaka i Umeå efter en minst sagt händelserik helg i viätt, fårrymning & massa annat. Ett gått skratt så här i efterhand. Vallade på storflock med Sue ca. 150 djur, hon skötte sig jätte bra nu tränade vi på djurkänsla så la mig inte så mkt i själv utan jag lät henne tänka själv & se att de flyttade sig för henne. Ett uppsamlingshämt hann vi med oxå, vilket hon löste fint på sitt eget lilla vis.

Jag fick även göra mitt första praktiska jobb i helgen med, de 150 fåren hade rymt & befann dig på ett annat fällt på andra sidan vägen, så jag fick med hjälp av hund flytta tillbaka fåren till sin hage. Häftig känsla att flytta 150 får, det är då man förstår hur stor nytta hunden gör.

Söndagen bjöd på bussresa hem för mig & tayra, sue blir kvar hos Stina i Sollefteå då jag & tayra åker till Norge på en weekend. Så på onsdag ska Tayra för första gången flyga, undra vad hon tycker om det. Hon åker självklart med mig i kabinen.

Buss därimot är en favorit, tycker tayra:


RSS 2.0