Vallningskurs

Igår var jag & Sue iväg på vår första vallningskurs i valbo. Jag hade inga förväntningar på henne, då vallningen har varit ojämt hos henne. Men till min stora förvåning gick det riktigt bra, hon var intresserad under hela passet & blev mer & mer intensiv ju längre tiden gick. Hon vek till & mer inte undan fast en av takorna utmanade henne & stampade i marken, utan hon jobbade på hela tiden. Jag känner mig verkligen jätte nöjd & det ska bli super roligt att fortsätta kursen.

Under kursen tränade vi på att hålla "våra" sidor, Sue har sin sida om fåren och jag min, vi tränade även på att Sue ska gå rakt mot fåren samtidigt som jag går baklänges.


14 Maj, agilitytävling Avesta

Tänkte berätta lite kort hur det gick på tävlingen i lördags. Var en agility tävling med 2 lopp i hoppklass & 2 lopp i agilityklass. Så man har 4 chanser att plocka någon pinne, dock fick vi åka hem utan pinnar. Men är väldigt nöjd över Tayra, allt flöt på super fint förutom det som krånglade i varje lopp att hon gick in från fel håll i slalom. De har aldrig varit något problem förr utan då har hon kunnat hoppa över någon port i slalomet. Vår bästa placering under dagen var en 6 av 22.

Men i de stora hela är jag jätte nöjd över hennes första tävling sedan olyckan, jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna tävla med henne mer. Tävlingsuger är igång inom mig & jag ser fram imot kommande tävlingar. Nästa är den 18 juni, då Sue ska debutera.7-8 MAJ

Gick jag & Sue en agilitykurs uppe i Härnösand för Anna-Karin Andersson & Ingrid Wigur. Kursen handlade om handling & var väldigt lärorikt. Fick lära mig massor av smarta sätt att spara tid inne på tävlingsbanan. Jag insåg även att Sue kan mer än jag tror, bara jag litar på henne & även att hon är väldigt signalkänslig & lyssnar på minsta vink jag ger henne. Vilket jag måste lära mig & de svåraste för mig är att jag måste visa henne nästa hinder mkt tidigare än med Tayra. Men tur att träning ger färdighet & att jag inte kunde fått än bättre agilityhund än min lilla Suebuse. Har planerat in våran första tävling nu, det blir debut i Gävle den 18 Juni om jag inte jobbar men de får jag hoppas att ja inte gör.


Bilder från träningsveckan uppe i norrland
Dino (jämthund) i spårskogen. Mkt nöjd över älgklöven han spårade rätt på.


Igor (welsh springer spaniel) är lika nöjd över sin rodjursklöv.


Tayra i full gång med att spåra.


Tayra hoppar oxer under agilityträningen


Jag & Igor


Full fart på åkerna (Sue & Spike)


Vilo pause under tiden de andra kör.


Så här kan det gå en vårdag när man busar med de stora grabbarna.


Sue i full fart på agilitybanan.


Finns det någon som kan se lyckligare ut än Tayra när hon får köra.


RSS 2.0