Agilitytävling, Gävlebk 18 Juni

Fick fin främande från norrland i helgen av Stina & hennes mor + hundar. Lördagen bjöd på tävling på hemma klubben.  Jag startade med Tayra i både agility- & hoppklass, med Sue startade jag endast hoppklass. Är super nöjd över flickornas prestationer. Både gick verkligen hur bra som helst.

Tayra: Tog sin första pinne i agilityklass 1, kan inte annat än att säga att det känns super skönt att allting äntligen fall på plats. I hoppklassen fick vi fem fel p.g.a fel ingån i slalomet, vilket har blivit ett återkommande problem för oss.

Sue: Jag ska vara ärlig så blev jag helt paff för hur bra mitt bus verkligen gick, fram till näst sista hindret var i nollade, då hon missade en tunnel ingång. Agilityklassen fick hon stå över, då hon inte är helt säker på alla balanshinder ännu.


Stina & Spike tog sin sista pinne i agilityklass 1 & är nu mer uppflyttade till agilityklass2. GRATTIS!


Bild från en träning i våras

Avslutning på vallhundskursen

Hade avslutning idag på vallhundskursen i valbo. Sue gick toppen bra, jobbade på bra hela tiden. Hon blir hetare & hetare för varje gång. Hon är tuffare nu än i början & bygger upp sitt självförtroende för varje gång. Idag veck hon inte undan när hen tacka stampade mot henne utan hon tog ett steg framåt mot tackan vilket resulterade i att tackan vände sig om & fortsatte gå. Man riktigt såg hur Sue tyckte hon var cool som lyckades klara av situationen.

Vi började även träna lite smått på hämt, hon gjorde ett fint hämt på ca. 30m men hon håller ut för dåligt så vi behöver träna en hel del på att hålla rätt avstång. Men vi har en hel del vallningsträning pågång i sommar, ska på läger i örebro, kurs för Karin Söderberg i slutet av juli & sen lite privatträning här & där. Så det känns väldigt bra & super roligt nu när hon bara går bättre & bättre, det finns verkligen att jobba med hos henne. Tänk om jag skulle kunna få henne till godkände vallhund, det har ju bara känts som en dröm, men känns lite närmare för varje gång.


RSS 2.0