Agility söndag

Var agilityträning igår för Sue & Tayra,  upplägget var tre kortare banor som vi cirkulerade mellan beroende på storleks klass. Träningen gick super!!

Sue: Sue har verkligen börjat att ta egna initiativ & följer min handling bättre & bättre för varje gång hon får gå ut & köra. Hon har även ett väldigt drag framåt vilket jag ser som otroligt positivt.

Tayra: Tayra gör som vanligt inte några större fel, hon är väldigt säker på handlingen. En sak som jag måste jobba på med henne är att bygga upp farten igen, men den kommer nog med tiden, hon brukar alltid vara en aning loj några veckor efter löp. Sen är jag så otroligt glad över att slalomet funderar så otroligt bra med henne nu, det har alltid varit de som krånglat förr och nu är det faktsikt de som fungerar bäst och där hon har mest fart.


Bilder på Raxas utställningskarriär än så långe

(Öland 2009)
Inofficielll utställning i Uppsala 2009, BIR Valp med HP & BIG 3.
Lilla stockholm 2010
Lilla stockholm 2010.

Alfta 2010, 1:a pris med HP.

Jönköping 2010. Dag 1, 1:a pris med CK, bästa tik 2:a med CERT!
Dag 2, 1:a pris med CK, bästa tik 3:a.

Oslo 2010, 1:a pris.

Åland 2010, 1:a pris och en andra placering.

Super skön vinter promenad i solen


Årets första agilityträning

Idag åkte jag & Taya (pudeln) iväg på årets första agilityträning. Gud vad roligt det var, har verkligen saknat agilityn nu under vintern, så glad att jag lyckades hitta på ett ställe där det fanns träningsmöjligheter. Stackars lilla Sue fick inte följa med p.g.a löp, men nästa vecka är det problemet ur världen & då ska även hon få följa med på träningen.

Tayra har inte kört agility sedan olyckan hände, men hon förvånade mig verkligen. Var helt säker på att hon skulle ha backat flera steg i träningen & speciellt på slalom men det hade hon verkligen inte gjort. Det ända som blivit sämre var hennes tunnelingångar, men det har hon alltid haft problem med, men jag hade lyckats träna till det hyfsat. Bara att lägga upp en träningsplan på det så är de problemet ur världen snart igen.(Tayra, bilden tagen våren 2008 under uppvisningar på husdjursmässan)

Tänkte göra en kort presentation av våra nio hundar

Norrtjärns Sancho Panza "Panza"
Panza är född 2000, han är nu pensionerad men har tidigare varit en hund som har fått testat på lite allt möjligt b.la. agility, viltspår & lydnad. Nu för tiden sätter han fart på katterna ibland och njuter av att få vara med och springa i skogen.
Panza har två kullar efter sig en kull 2007 (1+0) med Norrjärns Ringamåla och en kull 2008 (3+4) med Burnt Sienna Kinzie Street. Där vi behöll en tik som nu bor hemma hos oss som vi kallar Molly.

Norrtjärns Ringamåla "Malou"
Född  2002, Malou har ett flertal bästa tik placeringar på SKKs utställningar.
Efter Malou har vi två kullar en kull 2006 (0+2) med Haväng Chapeau De Napoléon N´Tjärn och en kull 2007 (1+0) med Norrtjärns Sancho Panza. Båda tikarna från den först kullen behöll vi.
(Malou till vänster & hanen från hennes senaste kull till höger)


Norrtjärns Golden Gate "Troja"
Troja är född 2006, under åren har hon hunnit med en hel del bästa tik placeringar.


Norrtjärns Brooklyn Bridge "Freja"
Freja är född 2006, hon är snålt utställd, med bra kritik.


Malgomaj "Molly"
Född 2008, utställd ett få talgånger. BIR & BIG 2 valpklass.


POP-UP`S Hot Fashion "Tayra"
Född 2006. Utställd med ett första pris och en reserv placering i öppna klassen. Tävlar agility i klass 1.
Tayra är även godkänd viltspårshund.

Undimoon Sweet Liquorice "Lova"
Född 2008, Lova är utställd med bra kritik, hon ärr även på gång inom agility och tanken är att hon ska vara startklar till sommaren.


Timenow Sue "Sue"
Sue är född 2007, hon har bott hos oss i 1.5 år. Sue är på god väg inom agilityn samt lydnaden. Vi jobbar med vallning men målet är att få henne godkänd under sommaren/hösten.


Whicheeta Celtic Concesion "Raxa"
Raxa är född 2009 i England. Under 2010 vann Raxa 2 cert och ett cacib, hon fick ett flertal CK och bästatik placeringar. Testade även på viltspår vilket visade sig att falla henne i smaken, så det ska vi jobba vidare på så fort snön försvinner.


Vårat 2010

Nu har vi äntligen kommit igång med bloggen för vår kennel, denna kennel äger jag (Hanna Westin) tsm med Pia Westin. Det kommer vara jag som sköter bloggen av oss två och kommer försöka uppdatera så ofta som möjligt med nyheter.
Det första inlägget kommer att handla om vad som hände i kenneln under 2010.


Januari:
Under denna månad hände inte så mycket. Lite allmän träning med hundarna och promenader när vädret var bra.
Jag & Sue (border collie) åkte till Viätt (därifrån jag köpte Sue) och vallade några dagar tsm med Stina.
Februari:
Detta var också en lugn månad. Den bjöd på hörliga promenader i ett allt varmare klimat & en hel del lydnadsträning.
Mars:
Mars innehöll en hel del träning av lydnad & minns jag inte fel så blev det även lite agility träning denna månad. Det var även i mars som Sue skar upp tassen på en trasig ölburk i skogen, så det blev 6 stygn & en hund som höll på att krypa på väggarna då hon skulle vara stilla under en period.
April:
Då var våren här & det hände lite mer aktiviteter. Vi åkte till Stockholm på den så kallades "lilla stockholms" utställningen & ställde ut våran Skyeterrier raxa, det blev inga storvinster men en bra kretik och lillflickan skötte sig super på sin första utställning. Jag & Sue åkte åter igen upp till Viätt får några dagars vallning & för er som inte testat på vallning så rekomenderar jag det skarpt.
Maj:
Under denna tid hände det en hel del grejer, det stod massa hundträning på schemat för Tayra(Pudel) & Sue(border collie) b.la. agility, sök & spår. Jag gick sista året på hundsportsgymnasiumet i Forshaga så där blev det skolmästerskap & jag ställde upp i Agility med Tayra. Det hans även med en klasskamp tsm med hund.
Juni:
Sommaren var här & det blev en hel del bad för de hundar som gillade vatten. Vi packade väskorna fulla för att bege oss till Jönköping på tredagars utställningen, med oss hade vi Troja (whippet), Lova(Papillon), Tayra(pudel) & Raxa(skyeterrier). Tayra tog äntligen sitt första pris & Raxa kammade hem ett cert första dagen & en bästa tik tredjeplacering andra dagen.
Juli:
Denna månad bjöd på mysiga grillkvällar ute i skogen tsm med alla hundarna.
Vi tog med oss två hundar för att åka till utställningen i alfta, vi tog med oss Raxa & Troja. Båda hundarna fick åka hem med släta ettor & Raxa med ett Hp.
Augusti:
Den här månaden packade vi in våran Skyeterrier i en bil full med minibullterrier & begav oss till Osla, för ställa ut där. Fin kritik med oss hem, fick en etta & blev tvåa i unghundsklassen.
September:
Åkte vi över till Åland med Raxa, fick verkligen en jätte bra kritik, slutade som tvåa i vår klass med excellent.
Sue startade sin första agilitytävling i hoppklass, hon blev diskad i båda loppen men jag ville mest testa hur hon reagerade i miljön och det gick super bra, full fart framåt bara.
Denna månad hände även den värsta upplevelsen i våra liv, våran lilla mellan pudel tayra svävade mellan liv & död efter att ha blivit halvt uppäten av en kamphundskorsning, som tur är överlevde hon & har i dag inga men utav olyckan.
Oktober:
Under oktober månad hans det med en hel del grejer. Det blev flera trevliga dagar i skogen för kantarellplockning vilket uppskattades av hundarna. Raxa & Sue fick testa på sina första viltspår & båda två gillade det skarpt.
Vi åkte till Sundsvall för utställning av Raxa & det gick super, vi placerade oss bästa tik 2:a med Cert & Cacib.November:
Den här månaden var det lugnt på tävlinngsfronten, vi ägnade oss åt vardagsträning samt sök träning för Sue(Border Collie). Annars bestod månaden av härliga promenader.
December:
Med tanke på det iskalla vädret denna månad blev det en hel del klicker träning inomhus för hundarna där dom b.la har lärt sig skäms, vinka, gå runt, sittfint, nostarget m.m. Jag tog även med sig Sue & Tayra upp till Långsele där det blev en del träning & en hel dag ute på isen.

RSS 2.0