Agilitysöndag

Som alla söndagar var det agilityträning idag. Dock hade jag bara med mig Sue idag, då Tayra varit halv i början av veckan, hon är bra nu men kändes bäst att hon fick vila. Idag var det min tur att hålla i träningen, så byggde upp en bana som var en del ur en hoppklass tre bana & en annan kombination som fokuserade på slalom. Fick mkt positiv kritik från de andra angånge banan jag byggde så tänkte lägga ut en skiss på den:Träningen gick verkligen super bra & jag är så nöjd över Sue. Mer hindersug & sen blir vi farliga när tävlingssäsongen kommer igång!

Resultatet från gårdagen

Under gårdagen gick det super för Troja & fick fina priser, dock kunde vi inte vara kvar & delta i finalen. Men är väldigt nöjd över lillflickan som skötte sig bättre än väntat. 

Svenskahundklubben har sina egna cert så ett sånt fick vi med oss hem samt en BIR rosett.


Säsongen smyger sig sakta närmare

Imorgon åker vi på utställning här i Gävle med vår whippet Troja, det är en liten inofficiel utställning som svenskahundklubben håller. Det blir mest för träning då Troja inte är helt bekväm inne i ringen. Men vi får hoppas att träning ger färdighet & att sommar ger oss toppen resultat med lilla fröken.

Återkommer imorgon med resultat & hur de hela gick.

En bild på Troja:

Agility söndag

Sue: Är verkligen super nöjd efter gårdagens träning med Sue, hon följde mig super fint & var mer konsentrerad. Hon blir mer & mer fokuserad & konsentrerad för varje gång & hennes flams minskar. Känns verkligen toppen med henne. Framöver blir det att träna mer hindersug & tighta svängar.

Tayra: Även hon gick super bra, farten kommer mer & mer tillbaka. Här är det bara att bygga upp farten så mkt som möjligt & att överrösa henne mer beröm vid tunnlarna. Jag måste även själv studera människor som gör mindre hundar så att jag lär mig att visa på bästa sätt så hon tar de snabbaste vägen genom banan.

Jag ser verkligen fram imot tävlingarna som kommer så småning om.Stads tur med Raxa

Idag tog jag med mig Raxa på bussen in till stan, för att miljöträna henne. Bussturen gick super bra, hon var jätte duktig & tyckte inte alls att det var obehagligt. Jag började med att jag bar henne i i bussen, då buss är ett helt nytt objekt för henne, sen fick hon godis och beröm under hela bussresan, så att bussen förknippas med något positivt. Med tiden kommer jag även låta henne gå på bussen själv, men första gången & kanske nästa gång kommer jag bära henne när vi går på bussen, så att hon blir säkrare & inte tycker att bussen är något konstigt.
 Inne i stan när det kom bilar, människor, cyklar & bussar från alla håll blev hon lite orolig men det la sig snabbt, så lite mer sån träning & hon kommer bli sten cool i stadsmiljö & bygga självförtroende. 

 


Agilitysöndag igen

Igår var det söndag & då är det dax för agilityträning med Sue & Tayra. Träningen bestod av två kortare banor som var delar av en klass tre bana.

Tayra:
Hon satten den svåraste delen hur bra som helt & det bästa med allt under hela träningen var att jag kunde belöna med leksak & inte med godis under hela träningen, vilken gör att hon får upp farten mer än om jag belönar med godis, då hon helst springer bredvid mig.

Sue:
Träningen är ju egentligen lite för svår för henne men eftersom det inte finns så stort urval av träning nu så får det bli lite svårt. Men hon har verkligen vuxit & tar för sig mer samtidigt som hon blir bättre & bättre på att följa min handling. Det blir mer träning på hindersug & självständighet när snön försvinner.


RSS 2.0