Vårat 2010

Nu har vi äntligen kommit igång med bloggen för vår kennel, denna kennel äger jag (Hanna Westin) tsm med Pia Westin. Det kommer vara jag som sköter bloggen av oss två och kommer försöka uppdatera så ofta som möjligt med nyheter.
Det första inlägget kommer att handla om vad som hände i kenneln under 2010.


Januari:
Under denna månad hände inte så mycket. Lite allmän träning med hundarna och promenader när vädret var bra.
Jag & Sue (border collie) åkte till Viätt (därifrån jag köpte Sue) och vallade några dagar tsm med Stina.
Februari:
Detta var också en lugn månad. Den bjöd på hörliga promenader i ett allt varmare klimat & en hel del lydnadsträning.
Mars:
Mars innehöll en hel del träning av lydnad & minns jag inte fel så blev det även lite agility träning denna månad. Det var även i mars som Sue skar upp tassen på en trasig ölburk i skogen, så det blev 6 stygn & en hund som höll på att krypa på väggarna då hon skulle vara stilla under en period.
April:
Då var våren här & det hände lite mer aktiviteter. Vi åkte till Stockholm på den så kallades "lilla stockholms" utställningen & ställde ut våran Skyeterrier raxa, det blev inga storvinster men en bra kretik och lillflickan skötte sig super på sin första utställning. Jag & Sue åkte åter igen upp till Viätt får några dagars vallning & för er som inte testat på vallning så rekomenderar jag det skarpt.
Maj:
Under denna tid hände det en hel del grejer, det stod massa hundträning på schemat för Tayra(Pudel) & Sue(border collie) b.la. agility, sök & spår. Jag gick sista året på hundsportsgymnasiumet i Forshaga så där blev det skolmästerskap & jag ställde upp i Agility med Tayra. Det hans även med en klasskamp tsm med hund.
Juni:
Sommaren var här & det blev en hel del bad för de hundar som gillade vatten. Vi packade väskorna fulla för att bege oss till Jönköping på tredagars utställningen, med oss hade vi Troja (whippet), Lova(Papillon), Tayra(pudel) & Raxa(skyeterrier). Tayra tog äntligen sitt första pris & Raxa kammade hem ett cert första dagen & en bästa tik tredjeplacering andra dagen.
Juli:
Denna månad bjöd på mysiga grillkvällar ute i skogen tsm med alla hundarna.
Vi tog med oss två hundar för att åka till utställningen i alfta, vi tog med oss Raxa & Troja. Båda hundarna fick åka hem med släta ettor & Raxa med ett Hp.
Augusti:
Den här månaden packade vi in våran Skyeterrier i en bil full med minibullterrier & begav oss till Osla, för ställa ut där. Fin kritik med oss hem, fick en etta & blev tvåa i unghundsklassen.
September:
Åkte vi över till Åland med Raxa, fick verkligen en jätte bra kritik, slutade som tvåa i vår klass med excellent.
Sue startade sin första agilitytävling i hoppklass, hon blev diskad i båda loppen men jag ville mest testa hur hon reagerade i miljön och det gick super bra, full fart framåt bara.
Denna månad hände även den värsta upplevelsen i våra liv, våran lilla mellan pudel tayra svävade mellan liv & död efter att ha blivit halvt uppäten av en kamphundskorsning, som tur är överlevde hon & har i dag inga men utav olyckan.
Oktober:
Under oktober månad hans det med en hel del grejer. Det blev flera trevliga dagar i skogen för kantarellplockning vilket uppskattades av hundarna. Raxa & Sue fick testa på sina första viltspår & båda två gillade det skarpt.
Vi åkte till Sundsvall för utställning av Raxa & det gick super, vi placerade oss bästa tik 2:a med Cert & Cacib.November:
Den här månaden var det lugnt på tävlinngsfronten, vi ägnade oss åt vardagsträning samt sök träning för Sue(Border Collie). Annars bestod månaden av härliga promenader.
December:
Med tanke på det iskalla vädret denna månad blev det en hel del klicker träning inomhus för hundarna där dom b.la har lärt sig skäms, vinka, gå runt, sittfint, nostarget m.m. Jag tog även med sig Sue & Tayra upp till Långsele där det blev en del träning & en hel dag ute på isen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej vännen!Vilken fin blogg du gjort!!! :) :)Kramiz

2011-01-13 @ 22:07:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0